MALATYA / YEŞİLYURT - Samanköy Buhara Ortaokulu

Haz

6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız depremde sadece canlarımız ve evlerimizi kaybetmedik. Aynı zamanda evlerimizin çeşmelerinden içtiğimiz temiz ve sağlıklı su erişimimizi ve temiz su kaynaklarımızı da kaybettik. Samanköy Buhara Ortaokulu olarak komşu okulumuz Samanköy Buhara İlkokulu ile işbirliği içerisinde mahallemizde yaşayan vatandaşlara temiz su kaynaklarımızın korunmasının önemi ve temiz suya erişim ile ilgili broşürler hazırlayarak bilgilendirme çalışması yaptık. Hem öğrencilerimizin hem de vatandaşlarımızın duyarlılığını arttırmaya yönelik bu çalışmalarından ötürü başta proje koordinatörümüz Meral BOLAT CEYLAN olmak üzere emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Haz

Portekiz ile ortak kurucu olarak yürüttüğümüz Water, DNA Of The Life (Hayatın DNA' sı Su) temalı projemiz kapsamında okulumuzda ''ATIK'' temalı sergi düzenledik.

Ara

Okulumuz için hazırladığımız logo tasarımı Türk Patent enstitüsüne yaptığımız başvuru neticesinde tescil edildi. Logomuz okulumuza hayırlı olsun.

Ock

Öğrencilerimizi yeni bir spor dalı olan Bocce Sporuyla tanıştırmak ve Bocce Müsabakalarına hazırlamak için Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenimiz Bayram DEMİR öncülüğünde okulumuza Bocce Sahası yaptık. Sahanın yapımında emeği geçen başta Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenimiz Bayram DEMİR, Öğretmenlerimiz, Yöneticilerimiz, Öğrencilerimiz ve Personelimize teşekkür ediyoruz.

Haz

Kalbi öğretme aşkıyla dolu bir ömür geçiren Aysel Selma Öğretmenimizin vasiyeti üzerine ilk atama yeri olan Samanköy Mahallemizdeki Buhara Ortaokuluna onun aziz hatırasını yaşatmak için kurduğumuz kütüphane törenle açıldı. Açılış törenine bizleri kırmayıp teşrif eden İl Emniyet Müdürümüzün Sayın Eşi Songül DAĞDEVİREN Hanımefendiye, İlçe Şube Müdürümüz Sayın Hafız İMER Bey'e, Sayın Aysel Selma Öğretmenimizin çok kıymetli ailesine ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz. Ayrıca kütüphanemizin kuruluş aşamasında emeği geçen Aysel Selma Öğretmenimizin yeğeni Rıfat TURGUT Beyefendiye, başlattığı kitap kampanyasıyla bize katkı sunan yeğeni Taner Bey ve bağışçı arkadaşlarına, Okulumuz Müdür Yardımcısı Mustafa TÜRKOĞLU' na emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Kütüphanemizin öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyor, Aysel Selma Öğretmenimizi rahmetle anıyoruz. RUHU ŞAD OLSUN.